ÁLTALÁNOS KÉRDÉSEK

1.1. Mi a LÍZING?
A lízingkonstrukció keretében a lízingtársaság megszerzi az ingatlan tulajdonjogát, majd a ingatlant a lízingbevevő használatába adja, aki ugyan csak a futamidő (maximum 20 év) végén válik tulajdonossá, de a tulajdonosi jogokat már a futamidő alatt is gyakorolhatja, például albérletbe adhatja az ingatlant a lízingtársaság beleegyezésével. A lízingügyleteknek specifikuma, hogy a lízingtársaság már a szerződés megkötésekor megállapodik az ügyféllel a futamidőt követő tulajdoni viszonyokról.

1.2. Mi a pénzügyi lízing sajátossága?
A pénzügyi lízing esetében a szerződésben szereplő lízingdíj megfizetése ellenében a lízingbevevő tulajdonába kerül, illetve kerülhet az ingatlan . A lakáscélú ingatlanok lízingfinanszírozásánál a pénzügyi lízing modell dominál. Két alfajtája ismert: a nyílt és a zárt végű lízing. Amíg a zárt végű modellnél a díjak megfizetése után a lízingbevevő automatikusan tulajdont szerez, addig a nyílt végű modellnél opciós jogot érvényesíthet a szerződésben szereplő meghatározott végösszegért (azaz maradványértéken). A jog tényleges lehívása vagy a lízingbevevő vagy egy általa megjelölt harmadik fél útján történik.

1.3. Melyek az ingatlanlízing specifikumai?
A lízing tárgya ingatlan és a lízingbevevő általában magánszemély illetve egyéni és társas vállalkozás. Már minimális önerővel is megfinanszírozhatóvá válik a kiválasztott ingatlan. Az elbírálás menete gyors.

1.4. Ki lehet lízingbevevő?
Bármely devizabelföldi vagy devizakülföldi magánszemély, aki betöltötte 18. életévét és munkaviszonnyal rendelkezik, amelyből rendszeres jövedelemmel (minimálisan a mindenkori minimálbérrel) rendelkezik, illetve Magyarországon bejegyzett egyéni és társas vállalkozás.

1.5. Ki lehet kezes?
Bármely devizabelföldi vagy magyarországi lakhellyel rendelkező devizakülföldi magánszemély, aki betöltötte 18. életévét és munkaviszonnyal rendelkezik, amelyből rendszeres jövedelemmel vagy egyéb per- teher és igénymentes ingatlannal rendelkezik. Kezességet (készfizető) csak cégek esetén kérünk.