Ingatlannal kapcsolatos kérdések

2.1. Milyen ingatlanokat lehet lízingelni a lakáslízing konstrukcióban?
Meglévő, kész ingatlanokat: új vagy használt lakóingatlan (társasházi lakás vagy családi ház) kiegészítő ingatlanokkal (tároló, garázs), kereskedelmi célú ingatlan, raktár, csarnok, üzlethelység, irodaház, iroda, ipari ingatlanokat.

2.2. Lízingelhet-e egy lízingbevevő több ingatlant?
Igen, ha a kockázatkezelési vizsgálat alapján alkalmas egyszerre több ingatlan lízingszerződésből vállalt kötelezettségeinek eleget tenni. Az ilyen típusú ügyletek egyedi elbírálás alapján kerülnek eldöntésre.

2.3. Van-e kikötésük az ingatlan földrajzi elhelyezkedésével kapcsolatosan?
Preferált ingatlannak minősül a budapesti és környéki, megyeszékhelyeken és egyéb 8.000 lakost meghaladó valamint a kiemelt településen található ingatlan, amelyek forgalmi értéke összehasonlító adatok alapján jól mérhető. Ettől eltérő esetekben egyedi döntés szükséges.

2.4. Csak új vagy használt lakást is finanszíroz a MILTON Investment Zrt?
Új és használt lakáscélú ingatlant is finanszírozunk.

2.5. Ki lesz a kiválasztott ingatlan tulajdonosa?
A MILTON Investment Zrt. amely a szerződésben lízingbeadóként szerepel.

2.6. Ki választja ki az ingatlant?
Az ingatlant mindig a leendő partnerünk, vagyis Ön választhatja ki. Választását segíteni is tudjuk.

2.7. Mikor kell kiválasztani a lízingelendő ingatlant?
A választásnak a bírálati folyamat elindítása előtt meg kell történnie, hiszen a bírálat mindig konkrét ügyletre vonatkozik. Érdemes az eladót informálni, hogy ingatlanát nem Ön közvetlenül, hanem a MILTON Investment Zrt. vásárolja meg. Ez könnyíti és gyorsítja az adminisztrációt, növeli a bizalmat.

2.8. Kell-e az eladótól az értékesítési szándékra vonatkozó nyilatkozatot kérni?
Nem szükséges. A nyilatkozattal eladó megerősíti eladási szándékát, és tudomásul veszi, hogy az ingatlant nem Ön, hanem az Ön által megnevezett pénzintézeti társaságunk vásárolja meg. A nyilatkozat mintaszövegét megtalálja a letölthető dokumentumok között (töltse le itt).

2.9. Ki végzi el a kiválasztott ingatlan értékbecslését?
Saját értékbecslőkkel dolgozunk, akik a mindig friss piaci információk birtokában vannak és kiterjedt adatbanki egyeztetés jellemzi árképzési politikájukat.