spacer.gif
spacer.gif

SAJTÓKÖZLEMÉNY


A Wallis Zrt. a WestLB Hungaria Zrt. vevője A GVH már jóváhagyását adta a közvetlen irányításszerzésre

A WestLB AG 2009. június 26. napján adásvételi szerződést írt alá magyarországi leányvállalata, a WestLB Hungaria Zrt. részvényei 100%-ának értékesítésére a Wallis Zrt.-vel.

A Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyta a vevő közvetlen irányításszerzésére vonatkozó kérelmét. A tranzakció zárására a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) jóváhagyását követően, várhatóan 2009 utolsó negyedévében kerülhet sor. Az új tulajdonos az általa korábban alapított vállalataival (Milton Finanszírozási Zrt., Milton Hitelezési Zrt.) már eddig is jelen volt a pénzügyi szolgáltatási piacon, a Bank megvásárlásával ennek megfelelően elsődleges célja az ezen a piacon történő tevékenységének bővítése és jelenlétének megerősítése.
A tranzakció tárgyát képező, jelenleg német tulajdonban lévő WestLB Hungaria Zrt. minőségi szolgáltatásaival, konzervatív kockázatvállalási politikájával és prudens működésével érte el jó hírnevét. A tulajdonosváltás nem érinti a banki működés folytonosságát, a meglévő ügyfelek jelenlegi magas színvonalú kiszolgálása az átvétel időtartama alatt és azt követően is biztosított.
A bank a tranzakció zárását követően MILTON Bank Zrt. néven folytatja működését a tulajdonos által kijelölt új stratégiai iránynak megfelelően. A Wallis szándéka szerint a meglévő - döntően nagyvállalati - ügyfélkör minél nagyobb hányadának megtartása és az ügyfélkör által eddig igénybe vett szolgáltatások körének további bővítése mellett a bank a kis- és közepes méretű vállalatok, valamint a magas jövedelmő magánszemélyek részére kíván testre szabott konstrukciókkal szolgáltatást nyújtani konzervatív növekedési stratégia mentén, kiemelkedő tőkemegfeleléssel a hosszú távú gondolkodás és értékteremtés jegyében.
Termékkör tekintetében a fent említett szegmensek valamennyi banki igényét képes lesz a MILTON Bank Zrt. kielégíteni, mind a számlavezetési, mind pedig a finanszírozási oldalon. A MILTON Bank Zrt. tulajdonosa és vezetősége a tranzakció zárását követően lesz abban a helyzetben és készen is áll arra, hogy a banki etikai kódexet aláírja.

A Wallis Zrt. a tranzakció részleteit a zárást követően ismerteti.

Budapest, 2009. szeptember 18.


< vissza