spacer.gif
spacer.gif

CÉGTÖRTÉNET


A Wallis csoport 2006. júliusában hozta meg a döntést arra vonatkozóan, hogy az ingatlanpiacon, melynek évek óta meghatározó szereplője, mint finanszírozó is megjelenjen. Első lépésként egy eladó, engedéllyel rendelkező pénzügyi vállalkozást kerestek, ezzel párhuzamosan a cég stratégiájának kialakítása is megkezdődött, ez utóbbira Körtvélyessy Lászlót kérték fel, aki piaci ismereteire támaszkodva kijelölte azt a piaci szegmenst, mely igényeinek az ingatlanfinanszírozás jelenlegi szereplői csak korlátozottan tudnak eleget tenni.

Az eladásra felkínált Dom Ingatlanlízing Pénzügyi Szolgáltató Zrt. és Wallis Befektetési, Gazdasági Tanácsadó és Vagyonkezeő Zrt. között 2006. október 9-vel lezárultak a tárgyalások és megkötötték az adásvételi szerződést, amellyel a Wallis Zrt. 100 százalékos, közvetlen befolyásoló részesedést szerzett a 2006. augusztus 15-től már, mint MILTON Finanszírozási Zrt. néven működő cégben. A pénzügyi lízing tevékenységet folytató társaság vezérigazgatói pozícióját a 2006. szeptember 4-től hatályos PSZÁF határozat értelmében Körtvélyessy László tölti be, az igazgatóság elnöke pedig Müllner Zsolt.

A hosszadalmas jogi és egyéb, a cég gyakorlati működését biztosító folyamatok már 2007. januárjára elérték azt a szintet, hogy a MILTON Finanszírozási Zrt. megköthette első ingatlan lízing ügyleteit. Mindez köszönhető Budaházy Rékának és Pádár Zoltánnak, a társaság vezérigazgató-helyetteseinek, akik az új cég üzleti tervének kidolgozásában már a kezdetektől részt vettek, valamint a kollégák célorientáltságának és többéves pénzügyi tapasztalatainak, amelyekre támaszkodva, a szolgáltatások magas színvonala is biztosított. Ezen túlmenően, a Wallis csoport nyújt segítséget a versenytársakkal szembeni piaci előny megszerzésében, kiemelkedő ingatlanpiaci kompetenciájával, valamint pénzügyi és menedzsment támogatásával.

< vissza