spacer.gif
spacer.gif

SAJTÓSZOBA > PR CIKKEK > PÉNZÜGYI ÉVKÖNYV 2008


MILTON CSOPORT: MINŐSÉG ÉS SZAKÉRTELEM AZ INGATLANFINANSZÍROZÁSBAN


Beszélgetés Körtvélyessy László vezérigazgatóval

- Az ingatlanfinanszírozási piac igen telített. Milyen stratégiával próbálnak érvényesülni, és mennyit segít ebben a Wallis csoport nyújtotta háttér?

- Azt, az általam réspiacnak nevezett ügyfélkört célozzuk meg, amelyben komoly növekedési potenciál rejlik. Látni kell, hogy a hazai ingatlanfinanszírozásban két nagy terület számít teljesen lefedettnek: az egyik a lakások és a kis üzletek piaca, ahol sok szerepl? - bank, lízingcég, pénzügyi vállalkozás - verseng az ügyfelekért. A másik területet azok a nagy volumen? ingatlanprojektek jelentik, ahol az erre a célra (is) szakosodott nagybankok uralják a piacot. Mi a két szegmens közé pozícionáltuk magunkat, ami azt jelenti, hogy a 100 millió és egymilliárd forint közötti beruházási volument céloztuk meg - elsõsorban a KKV-k körében- egyedi, ügyfélre szabott konstrukcióinkkal. Ezen méret? ügyletek refinanszírozásához van szükség a Wallis által nyújtott t?keer?s háttérre. A
Milton csoport hitel, lízing, valamint ezek együtteséb?l létrehozott versenyképes kondíciójú konstrukcióival nyújt rugalmas, egyedi kiszolgálást ügyfeleinek. Mindezt a szakmai tanácsadó szerepét is betöltõ tapasztalt kollégák tudása révén tudja biztosítani.

- A források drágulása mennyiben érinti az üzletmenetető

- Ez a folyamat, a refinanszírozási források drágulása, illetve beszûkülése miatt, nyilván bennünket is érint. Véleményem szerint azonban ez átmeneti állapotnak tekinthet?, hiszen Magyarország esetében csak közvetett hatásokról beszélhetünk. Hazánkban szerintem nincsenek jelen a hitelválságot kiváltó okok: nálunk ugyanis nincsenek túlértékelve az ingatlanok, illetve a hitelfedezeti arány külföldi összehasonlításban is konzervatívnak mondható.

- Mi az értékesítési filozófiájuk?

- A kapcsolati bankolás modelljét követjük. Így csak olyan ügyfeleket finanszírozunk, akiket - vagy saját magunk, vagy partnereink ajánlása révén - már viszonylag jól ismerünk.

- Mekkora üzleti volument sikerült elérni, és mik a rövidtávú terveik?

- A két cég - a Milton Finanszírozási Zrt. és a Milton Hitelezési Zrt. - együttes mérlegfőösszege 2007 végén elérte a 8 milliárd forintot. Az ez évi kihelyezéseink alapján reálisnak tartom a 2008-as célok teljesíthetõ?égét, vagyis, hogy év végére túllépjük a 25 milliárdot.

< vissza